Zenobita Edicions us vol fer aquestes recomanacions. Esperem que us agradin. Geoparc Quina passada de temps! Passejades per Manresa Epidèmies al Pont de Vilomara i Rocafort a principi del segle XX Camps, les cases i la història Medicina, salut i treball Els incendis rurals a la terra baixa catalana Les ínyigues Memòries d’en Jaume
  inici | coneix l'editorial | autors | contacte i situació | el blog | avís legal
         
     Autors        
 
Llistat de tots els autors.
Joaquim Aloy (1 obres)
Joaquim Aloy
 
Joaquim Aloy 
Joaquim Aloy i Bosch (Manresa, 1956) és gestor cultural i historiador. L'any 2007 va rebre el Premi Bages de Cultura, concedit per Òmnium Cultural, "pel seu treball de recerca, investigació i divulgació de temes relacionats amb la memòria històrica, així com la tasca de recuperació de personalitats i persones anònimes". Els seus treballs d’història se centren en l’època de la República, la Guerra Civil i el franquisme a Manresa. Entre els seus treballs de recerca, destaca la troballa en un arxiu d'Amsterdam del manuscrit inèdit de Carme Ballester, que narra la detenció i empresonament del President Companys.

Entre altres publicacions, documentals i exposicions, és autor del llibre “Qui és Macià?” i impulsor de la col•lecció “Història Gràfica de Manresa”, de la qual és coautor de 4 volums.
És creador del portal telemàtic memoria.cat, que posteriorment va passar a ser el portal de l'Associació Memòria i Història de Manresa, i que s’ha convertit en un referent de la memòria històrica per la quantitat i qualitat dels seus continguts i la seva voluntat divulgadora. Joaquim Aloy és autor dels webs sobre Joaquim Amat-Piniella, Josep Maria Planes, Jacint Carrió, la massacre de Srebrenica, la fossa militar del cementiri de Manresa, el salvament de la Seu de Manresa el 1936, la Manresa del passat i la correspondència inèdita de Lluís Companys, Pau Casals i altres personalitats catalanes. És coautor dels webs sobre la República, els bombardeigs, les repressions i el franquisme, entre altres. 
 
Obres del autor/a:
· Papers catalans espoliats