Zenobita Edicions us vol fer aquestes recomanacions. Esperem que us agradin. Històries de Manresa Mentre el país despertava Geoparc Quina passada de temps! El Circ dels Imperfectes Patuflash (inclou CD)
  inici | coneix l'editorial | autors | contacte i situació | el blog | avís legal
         
     Autors        
 
Llistat de tots els autors.
Joaquim Aloy (1 obres)
Joaquim Aloy
 
Joaquim Aloy 
Joaquim Aloy i Bosch (Manresa, 1956) és gestor cultural i historiador. L'any 2007 va rebre el Premi Bages de Cultura, concedit per Òmnium Cultural, "pel seu treball de recerca, investigació i divulgació de temes relacionats amb la memòria històrica, així com la tasca de recuperació de personalitats i persones anònimes". Els seus treballs d’història se centren en l’època de la República, la Guerra Civil i el franquisme a Manresa. Entre els seus treballs de recerca, destaca la troballa en un arxiu d'Amsterdam del manuscrit inèdit de Carme Ballester, que narra la detenció i empresonament del President Companys.

Entre altres publicacions, documentals i exposicions, és autor del llibre “Qui és Macià?” i impulsor de la col•lecció “Història Gràfica de Manresa”, de la qual és coautor de 4 volums.
És creador del portal telemàtic memoria.cat, que posteriorment va passar a ser el portal de l'Associació Memòria i Història de Manresa, i que s’ha convertit en un referent de la memòria històrica per la quantitat i qualitat dels seus continguts i la seva voluntat divulgadora. Joaquim Aloy és autor dels webs sobre Joaquim Amat-Piniella, Josep Maria Planes, Jacint Carrió, la massacre de Srebrenica, la fossa militar del cementiri de Manresa, el salvament de la Seu de Manresa el 1936, la Manresa del passat i la correspondència inèdita de Lluís Companys, Pau Casals i altres personalitats catalanes. És coautor dels webs sobre la República, els bombardeigs, les repressions i el franquisme, entre altres. 
 
Obres del autor/a:
· Papers catalans espoliats