Zenobita Edicions us vol fer aquestes recomanacions. Esperem que us agradin. Geoparc Quina passada de temps! Passejades per Manresa Epidèmies al Pont de Vilomara i Rocafort a principi del segle XX Camps, les cases i la història Medicina, salut i treball Els incendis rurals a la terra baixa catalana Les ínyigues Memòries d’en Jaume
  inici | coneix l'editorial | autors | contacte i situació | el blog | avís legal
         
     Autors        
 
Llistat de tots els autors.
Marc Torras i Serra (1 obres)
Marc Torras i Serra
 
Marc Torras i Serra 
Marc Torras i Serra va néixer a Manresa l’any 1962. Llicenciat en Història medieval i màster en Arxivística, és arxiver.

Ha estat el responsable de l’Arxiu Històric de la ciutat de Manresa, precedent de l’actual Arxiu Comarcal del Bages, i ha treballat, també, a l’Arxiu Nacional de Catalunya. Actualment és el director de l’Arxiu Comarcal del Bages.

Ha impartit xerrades i conferències de temàtica històrica bagenca i d’arxivística i ha participat en jornades i congressos amb ponències i comunicacions referents a la història de Manresa.

És autor de llibres d’història de Manresa i el Bages, de festes i tradicions de la ciutat, de publicacions de documentació bagenca i d’instruments de descripció dels fons de l’Arxiu.

Entre d’altres, en podem destacar El Llibre Verd de Manresa (1218-1902), editat per Fundació Noguera; Els privilegis del “Llibre Verd” de Manresa, editat per Llibres Parcir; La Festa a Manresa. Un segle en imatges, coeditat per Angle Editorial i el Centre d’Estudis del Bages i La crisi del segle XV a Manresa. Una aproximació a partir dels llibres de Manifests, publicat per Fundació Caixa de Manresa.

També ha publicat articles a Miscel·lània d’Estudis Bagencs, Acta Historica et Archaeologica Medievalia, Dovella, Butlletí dels Amics de l’Art Romànic del Bages, Butlletí de l’Arxiu Nacional de Catalunya i en altres revistes especialitzades, així com en actes de jornades i congressos.
 
 
Obres del autor/a:
· Un hospital de 750 anys. Hospital de Sant Andreu