Zenobita Edicions us vol fer aquestes recomanacions. Esperem que us agradin. Històries de Manresa Mentre el país despertava Geoparc Quina passada de temps! El Circ dels Imperfectes Patuflash (inclou CD)
  inici | coneix l'editorial | autors | contacte i situació | el blog | avís legal
         
     Autors        
 
Llistat de tots els autors.
Marc Torras i Serra (1 obres)
Marc Torras i Serra
 
Marc Torras i Serra 
Marc Torras i Serra va néixer a Manresa l’any 1962. Llicenciat en Història medieval i màster en Arxivística, és arxiver.

Ha estat el responsable de l’Arxiu Històric de la ciutat de Manresa, precedent de l’actual Arxiu Comarcal del Bages, i ha treballat, també, a l’Arxiu Nacional de Catalunya. Actualment és el director de l’Arxiu Comarcal del Bages.

Ha impartit xerrades i conferències de temàtica històrica bagenca i d’arxivística i ha participat en jornades i congressos amb ponències i comunicacions referents a la història de Manresa.

És autor de llibres d’història de Manresa i el Bages, de festes i tradicions de la ciutat, de publicacions de documentació bagenca i d’instruments de descripció dels fons de l’Arxiu.

Entre d’altres, en podem destacar El Llibre Verd de Manresa (1218-1902), editat per Fundació Noguera; Els privilegis del “Llibre Verd” de Manresa, editat per Llibres Parcir; La Festa a Manresa. Un segle en imatges, coeditat per Angle Editorial i el Centre d’Estudis del Bages i La crisi del segle XV a Manresa. Una aproximació a partir dels llibres de Manifests, publicat per Fundació Caixa de Manresa.

També ha publicat articles a Miscel·lània d’Estudis Bagencs, Acta Historica et Archaeologica Medievalia, Dovella, Butlletí dels Amics de l’Art Romànic del Bages, Butlletí de l’Arxiu Nacional de Catalunya i en altres revistes especialitzades, així com en actes de jornades i congressos.
 
 
Obres del autor/a:
· Un hospital de 750 anys. Hospital de Sant Andreu